Adaptare si performanta in vremuri de criza

Adaptare si performanta in vremuri de criza

La începutul anului, nimeni nu ar fi ghicit că teoreticienii modelului VUCA vor primi o validare atât de promptă și neașteptată. Martie 2020 a avut o dublă semnificație pentru toată lumea: pentru tărâmul social a însemnat începutul pandemiei COVID-19 și stabilirea carantinei, iar pentru individ, începutul mai multor schimbări comportamentale și rutine de lucru. Cu alte cuvinte, am intrat în „noul normal”.

Ce înseamnă VUCA
VUCA înseamnă Volatilitate, Incertitudine, Complexitate și Ambiguitate, iar din martie până în prezent, fiecare organizație a trebuit să găsească o modalitate de a se reinventa din mers pentru a reduce impactul evenimentului neașteptat asupra afacerilor. Cea mai mare provocare pentru managementul oricărei organizații a fost gestionarea asimetriei informaționale (nu se știau prea multe despre virus sau cât va dura până când situația se stabilizează) și regândirea principalilor indicatori de afaceri (trecerea de la scenariul cel mai bun caz la cel mai rău caz ).

Aspectul „noului normal”
16 martie 2020 rămâne data de referință pentru intrarea în „noul normal”: începutul blocării și munca digitală sau munca de acasă. Practic, noua legislație privind realitatea a obligat toate organizațiile IT să își schimbe activitatea online, parțial sau total, ceea ce a avut un impact semnificativ asupra culturii lor interne. Tot ceea ce îmi era familiar până în acel moment a fost suspendat și managementul schimbărilor a devenit brusc noul „business as usual”.

Citiți mai multe pe: https://www.geminisols.com/blog/how-we-adapted-and-succeeded-during-crisis/

/ Ştiri