O lopata martisor pentru Aeroportul Iasi

Aeroport-Iasi

O lopata martisor pentru Aeroportul Iasi

Iaşi, 26 februarie 2015

 

Luna Martie vine cu startul constructiei terminalului de pasageri – T3 al Aeroportului Iasi

 

Luni 2 martie la ora 10.00 se marcheaza, simbolic, inceperea lucrarilor de constructie a noului terminal de pasageri al Aeroportului International Iasi.

Acesta va avea 3600 mp, 6 birouri check-in si o capacitate de procesare de 320 de pasageri pe ora. T3 va fi dat spre folosinta in august 2015.

La fel ca si in cazul altor momente importante din parcursul continuu ascendent al Aeroportului Iasi, membrii comunitatii iesene sunt invitati sa asiste personal la “prima lopata” sapata la temelia noului terminal.

Desfasurarea evenimentului va avea loc astfel:

  • Cuvinte de deschidere din partea reprezentantilor autoritatilor publice iesene, in prezenta mass-media
  • Cuvant de prezentare din partea Constructorului, moment simbolic de marcare
  • Realizarea de fotografii, declaratii de presa
  • Finalizare eveniment

 

“In ultimii doi ani, ati observat schimbarile majore realizate la Aeroportul Iasi. Am facut toate demersurile necesare pentru a ne consolida pozitia si imaginea de aeroport regional principal al Moldovei si implicit pentru deschiderea economica a judetelor din regiunea de dezvoltare N-E. Am fi onorati de prezenta unui numar cat mai mare de oameni la acest eveniment iar apoi la cel prin care vom da in folosinta noul terminal T3” a declarat Domnul Marius BODEA, Presedinte al Consiliului de Administratie al Aeroportului Iasi

 

“Inaugurarea lucrarilor de constructie a noului terminal T3 se inscrie in evolutia spectaculoasa a dezvoltarii si modernizarii Aeroportului International Iasi. Ganditi-va ca am reusit, in mai putin de 3 ani, sa transformam Aeroportul Iasi intr-un adevarat nod regional de conectivitate la nivel international, cu cea mai moderna pista de aterizare-decolare din Romania, cu un numar de pasageri care a crescut continuu si cu 8 (opt) curse externe directe. Ii invitam sa participe la acest eveniment important pentru comunitatea noastra, pe cat mai multi ieseni.” a declarat Domnul Cristian ADOMNITEI, Presedinte al Consiliului Judetean Iasi

 

Reamintim ca noul terminal reprezinta ultima etapa din Proiectul “Dezvoltarea si Modernizarea Aeroportului International Iasi” finantat de Comisia Europeana si care a prevazut proiectarea si executia lucrarilor in vederea realizarii suprafetelor de miscare aeroportuare aferente unei piste noi cu lungimea de 2.400 de metri (realizarea pistei de decolare – aterizare, a caii de rulare, a instalatiei de balizaj, a canalizării pentru ape pluviale) extinderea platformei şi a drumului perimetral, constructia unui nou terminal (T3). 

This post is also available in: Engleză

/ Ştiri / Tags:

Share the Post