Tendinte economice octombrie-decembrie 2015

Tendinte economice octombrie-decembrie 2015

Pe site-ul Institutului National de Statistica a aparut un comunicat de presa cu privire la tendintele in evolutia activitatii economice pe perioada octombrie-decembrie 2015. Potrivit statisticilor se preconizeaza ca:

  • Industria pelucratoare: se preconizeaza pentru urmatoarele trei luni o relativa stabilitate a volumului productiei. Pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice se va inregistra tendinta de crestere (sold conjunctural +28%), in timp ce pentru fabricarea bauturilor tendinta va fi de scadere (sold conjunctural -39%). Se estimeaza o relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural de +1%)
  • Constructii: se va inregistra pentru urmatoarele trei luni o scadere a volumului productiei (sold conjunctural -22%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -23%). Totodata se estimeaza o scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -11%).
  • Comert cu amanuntul: se estimeaza pentru urmatoarele trei luni o tendinta relativa de stabilitate a activitatii economice (sold conjunctural 0%). Managerii preconizeaza o crestere moderata a numarului de salariati (sold
    conjunctural +11%) iar volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri va inregistra o scadere moderata (sold conjunctural -15%).
  • Servicii: conform estimarilor din luna octombrie 2015, cererea de servicii va cunoaste o crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +10%).  se estimeaza o relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +1%) iar preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea o tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural +2%).

http://www.contzilla.ro/care-vor-fi-tendintele-in-evolutia-activitatii-economice-pe-perioada-octombrie-decembrie-2015/ 

This post is also available in: Romanian

/ News

Share the Post