Centrul Intermodal de Transport Marfa Iasi

Centrul Intermodal de Transport Marfa Iasi

Consiliului Judeţean Iaşi a preluat frâiele unui proiect de amploare, care are ca scop atragerea de investitori în zonă şi crearea condiţiilor necesare pentru o afacere prosperă.

Este vorba despre construirea Centrului Intermodal de Transport Marfă.

Trebuie exploatată partea de Est a oraşului, pentru că acolo avem toată infrastructura, apă, canal, gaz, curent electric la ce tensiune se doreşte, tramvai şi stradă pentru autoturisme grele, dar nu avem fabrici. Acolo se merită să se investească.

În România sunt doar două locaţii în care avem cale ferată pe cartament dublu, unul din acestea fiind la Iaşi, ceea ce prezintă un avantaj care deschide porţile spre piaţa estică. Republica Moldova şi toate statele din CSI au un cartament de tip sovietic, care este mai lat decât cel european, fiind necesară transbordarea mărfii pentru a fi trimisă către ţările din UE, ceea ce duce la un cost logistic mai mare.

Practic, Iaşul a fost gata cu mult timp înaintea României pe tema aceasta. Noi nu am realizat această investiţie pentru că nu exista o hartă generală a centrelor intermodale din întreaga ţară care urmau a fi finanţate.

18 milioane de euro este valoarea estimată a fi necesară pentru realizarea Centrului Intermodal Regional de Transport Marfă din zona Iaşului.

This post is also available in: Engleză

/ Ştiri

Share the Post